Багато бактерії гниття викликають псування продуктів харчування. Тому швидкопсувні продукти зберігають у холодильниках (при низькій температурі життєдіяльність бактерій знижується).
Зверни увагу!
З бактеріями бродіння пов'язано скисання молока, фруктових і ягідних соків. При цьому молоко перетворюється в кисляк, а соки — рідина з великим вмістом оцту.
Молоко для збереження кип'ятять, стерилізують (знищують бактерії), зберігають у холодильнику, а соки для тривалого зберігання, як правило, консервують у герметично закупорених банках або спеціальних упаковках.
Молочнокислі бактерії при бродінні перетворюють цукор на молочну кислоту, яка пригнічує життєдіяльність гнильних бактерій. Це властивість бактерій бродіння людина застосовує при квашенні капусти, солінні огірків, отримання із молока різних молочнокислих продуктів (сметани, сиру, сиру та ін); освіту силосу з кукурудзи та інших соковитих рослин.
Деякі бактерії бродіння живуть у кишечнику людини і тварин та сприяють перетравленню їжі. До таких бактеріям відноситься, наприклад, кишкова паличка.
Це варто знати кожному, дякую!
ВідповістиВидалитиДуже пізнавальна інформація!
ВідповістиВидалити